Alex van Kernebeek

Slachtofferadvocaat bij Van Kernebeek Advocatuur, spreker, trainer, adviseur, docent

Expertise
Schadevergoeding, bescherming, herstel, spreekrecht, individuele beoordeling, aanpak van stalking, ketensamenwerkingBio

Als gespecialiseerd slachtofferadvocaat behartigt mr. Alex van Kernebeek de belangen van slachtoffers van een misdrijf. Zijn volle inzet is erop gericht dat de uitgebreide slachtofferrechten van de afgelopen twintig jaar ook echt in de praktijk worden gebracht. Denk hierbij aan het recht op informatie, schadevergoeding, bescherming en het spreekrecht.

Van Kernebeek is in 2014 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft in 2021 de EGZ (ernstig geweld en zeden) specialisatieopleiding en Grotius Personenschade opleiding (cum laude) afgerond. Hij is zijn loopbaan als jurist begonnen bij Slachtofferhulp Nederland, waar hij slachtoffers van voornamelijk huiselijk geweld, stalking, zeden- en uitgaansgeweld heeft bijgestaan. Vanuit deze praktijk van slachtoffers bijstaan is hij sinds 2015 begonnen daar ook training over te geven in de keten. Daarna heeft hij een aantal jaar als jurist, trainer en adviseur gewerkt bij Politie Nederland binnen het thema slachtofferrechten. In 2021 is hij begonnen als slachtofferadvocaat in Amsterdam. Kortom: zijn drive is vanuit diverse rollen duidelijk gericht op de verdere verbetering van de positie van het slachtoffer.

Naast het werk als slachtofferadvocaat verzorgt hij regelmatig cursussen over slachtofferrechten voor rechters, officieren van justitie en andere strafrechtprofessionals.

Contact